Skapa hemsida med WordPress 2022

I denna guide kommer du lära dig att skapa en hemsida i WordPress på 11 minuter (och lära dig undvika misstagen)

Steg 1. Skapa hemsida med WordPress – Installera WordPress på Webbhotell.

Steg ett är att installera WordPress på ditt webbhotell. Vi har valt att använda oss av Inleed som är ett väldigt prisvärt webbhotell med bra prestanda, tillgänglig support & mycket för pengarna! Vi använder oss av deras paket ”Prime #1” för 99:- men de har paket från 19:- per månad.

Vill du ta del av instruktionerna hur man installerar WordPress på ett webbhotell i textform kan du göra det här.

Steg 2. Grundläggande Inställningar

När du har gjort steg 1 och har en färdig WordPressinstallation är det dags för några grundläggande inställningar.

Ändra permalänkar.

Gå in på Inställningar -> Permalänkar och ändra till ”inläggsnamn” eller ”post name” så URL till dina blogginlägg blir kortare.

Ta bort onödiga tillägg

Gå till Tillägg -> Installerade tillägg och ta bort de tillägg du inte vill ha, till exempel ”Hello Dolly” och ”Akismet”. Beroende på vilket webbhotell du använder installeras olika tillägg på en ny WordPressinstallation.

Steg 3. WordPresstema.

Köpa WordPresstema hos ThemeForest.

Nu är det dags för det roliga! Att välja WordPresstema. Se min lista med de bästa WordPressteman 2021.

ThemeForest är den populäraste sajten för WordPressteman. WordPresstmean brukar kosta ungefär 350:- till 700:- men kan varar dyrare och billigare. Ibland förekommer även specialpriser för vissa produkter och under till exempel Black Friday brukar de flesta tema-produkterna säljas billigare.

Det är några saker som är bra att tänka på när du väljer WordPresstema:

  • Välj ett tema som funnits ett tag och fortfarande uppdateras. Anledningen till detta är att vissa nya teman som ser bra ut riskerar att ”dö ut” och sluta uppdateras av säljaren om de inte säljer bra nog. Det är bra om temats funnits minst 6 månader, gärna mer än 12 månader och gärna uppdaterats de senaste 3 månaderna.
  • Välj ett tema med bra recensioner
  • (Extra) Välj ett tema som säljs av en skapare med tidigare framgångsrikta teman med bra betyg.

Gratis WordPressteman.

Du kan även välja att installera ett gratis WordPresstema om du har en begränsad budget. Du hittar gratis WordPressteman genom att i din kontrollpanel inne i WordPress-admin gå in på Utseende –> Teman. Hitta sedan ett tema som har många bra recensioner.

Du kan också hitta gratis WordPressteman på andra sajter som ofta erbjuder ”light-verisioner” av köpta teman. Till exempel Astra.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp