Sök
Stäng denna sökruta.

Dropshipping: Sverige

Följ Antons dropshipping-test i Sverige.

Funderar du på att börja med dropshipping i Sverige?

I detta inlägg kommer du kunna följa mitt test med dropshipping i Sverige.

Se även artikeln om Dropshipping där du kan lära dig mer om Dropshipping överlag.

Introduktion, varför dropshipping?

När Corona svepte in under Mars drabbades en av mina inkomstkällor hårt vilket gjorde att jag bestämde mig för att undersöka nya möjligheter. Efter att ha följt en kille på Instagram som sålt för över 1 miljon på under 30 dagar kände jag att det var värt att prova. Jag bestämde mig för att köpa mentorskap av honom för att lära mig hur han gjort.

Första steget, hitta rätt produkt.

Första steget i processen var att hitta ”en vinnande produkt”. Enligt instruktioner från min mentor leta jag produkter en lite annan väg än vad man kanske ofta brukar göra.

Istället för att börja leta produkter på till exempel Aliexpress jag tyckte var intressanta att sälja använde jag olika verktyg och Facebook för att hitta annonser (mot engelsktalande marknader) som visade tecken på att fungera för annonsören.

Jag gjorde sedan flera dokument där jag samlade olika produkter som hade fungerande annonskampanjer för att sedan göra de sista analyserna för att sedan välja en av dessa produkter.

Att hitta produkt är den del av detta projekt som tagit längst tid. Jag satt nog över 60 timmar under min första vecka i detta projekt och jämförde mellan olika alternativ. Nästa gång jag gör detta kommer det nog gå snabbare, jag samlade ihop olika produkter i ett Google dokument och samlade intressant data om produkterna och dess fungerande annonser i flera Google Drive-mappar, jag kom upp i omkring 30 produkter som jag sedan skulle välja mellan.

Jag valde till slut en produkt inom hundnichen. (Kan hända att jag uppdaterar detta inlägg och berättar vilken produkt det är om intresse finns)

Skapa hemsidan i Shopify.

Jag hade min första webbutik 2014 då jag började med Textalk, för att ungefär ett halvår senare byta till WordPress & WooCoommerce. Därför var jag lite sugen på att använda WooCommerce igen men i detta fall hade jag bestämt mig för att följa min mentors process och valde därför Shopify.

Hemsidan tog nog omkring 6-8 timmar när jag väl bestämt produkt även fast jag inte använt Shopify innan, men jag är ganska van att göra hemsidor så jag visste någorlunda vad jag skulle göra ändå. Däremot ”slösade” jag nog omkring 20 timmar på att göra sidor som jag sedan började om med för att jag trodde jag hittat rätta produkter men ändrade mig sedan. En lärdom att ha med sig till nästa gång är att vara mer säker på att man ska köra på produkten innan man kommer igång och lägger dit på att bygga en webbutik.

Resultatuppdatering 1 (efter cirka 10 dagar med annonser i April) :

Efter att ha hittat produkt, byggt butik i Shopify och börjat annonsera via Facebook har jag genererat knappt 12 000:- i försäljning (30 beställningar med en snittorder på 395:-). Jag har lagt 1800:- på annonser (60:- per order).

Jag ville vara säker på att leveranserna fungera som tänkt därför pausa jag mina annonser vilket visade sig vara klokt då leveranser inte gick som tänkt och dröjde längre tid än vad leverantören angett och cirka 20% av paketen nådde inte kunderna (de visade sig sedan att synkningen från Shopify till Aliexpress hade lagt över fel telefonnummer så kunderna fick ingen avisering i vissa av fallen då paketet inte kom fram).

Här kan man egentligen säga att dropshippingen tar slut för denna butik och produkt då jag beställer att köpa hem ett mindre lager till Sverige för att kunna vara säker på att leveranser kommer fram snabbare.

Med detta sagt tycker jag inte du ska vara rädd för att testa dropshipping, kom ihåg att jag körde detta mitt under panademin april-maj vilket skapade mycket problem med paket från Kina.

Jag känner till folk som fortsatt betydligt längre med dropshipping mot Sverige och sålt för flera miljoner med enbart dropshipping.

Resultatuppdatering 2 (Återupptar annonsering efter cirka 2 månader och får väldigt bra resultat – dags att beställa hem mer lager):

Efter att ha tagit en paus på cirka två månader efter att ha fått problem med leveranserna från min dropshipping-leverantör på Aliexpress som skulle skicka från Tjeckien med skickade från Kina istället.

Jag såg att säljsiffrorna var där och jag fick in beställningar på 395:- styck till en annonskostnad av cirka 70 kronor så jag bestämde mig för att köpa hem lager till Sverige så jag hittade en leverantör på Alibaba och beställde hem en kartong innehållande 48 produkter. Av mina 48 skickade jag sedan ut ett dussin till kunder som inte fått sina produkter (vissa fick dubbla produkter som kompensation för leveranstiden).

När jag väl börja annonsera efter midsommar tog de slut snabbare än vad jag hade ana då jag sålde 7 på lördagen, 14 på söndagen, 7 på måndagen (när detta skrivs).

Jag kommer nu beställa hem 96 enheter till samt en tillhörande produkt att uppsälja för att höja ordervärde. Dessa har en leveranstid på 6-9 dagar så jag kommer få slut på lager men jag kommer fronta 3-5 vardagars leveranstid på hemsidan så jag bör kunna fortsätta sälja kommande löningshelg.

Fortsättning följer…

Beklagar för dålig update på resan med denna butik! Här är iallafall resultaten än så länge. 167 619:- sedan 1 april. De senaste 90 dagarna har försäljningen legat på drygt 150 000:-

Slutade med Dropshipping för denna butik & tog hem lager till Sverige.

Som jag nämnt tidigare i detta inlägg tog jag hem lager till Sverige ganska snabbt då jag hade vissa problem med leveranser. Jag beställde produkter via Aliexpress från en leverantör som skulle skicka från Poland. Tyvärr skickade leverantören från Kina istället fast jag betalt extra för leverans från Poland vilket orsakade i att leveranserna tog mer tid än tänkt.

Ett annat problem var att vissa paket skickades tillbaka då kunderna inte hämtade ut sina paket från posten. Detta fel uppstod då jag använde ett tillägg till Shopify som skulle exportera kundernas information till min leverantör men numret blev felaktigt angivet så kunderna fick inte sms med påminnelse om att hämta ut paketet.

Ekonomiska resultat för min shopifybutik (som började som dropshipping)

Dessa resultat är inte exakta men ger iallafall en bra bild vilket överskott butiken gett hittils.

Försäljning (inkl moms) : 167619:-
Försäljning (exkl moms): 134095:-
Varukostnad + frakt till Sverige + Frakt till Kund + Emballage: cirka 47500:-
Facebookannonser: 22000:-
Googleannonser: 6700:-

134095 – 47500 – 22000 – 6700 = 57895
Total vinst: 57985:-

Mina misstag.

Jag gjorde en hel del misstag med min första dropshippingbutik. Mer information om dem kommer snart.

Nya dropshippingbutiker på gång.

Jag har hittat väldigt många produkter jag kommer börja sälja under sista delen av 4:e kvartalet 2020. Jag kommer köra vissa produkter via dropshipping andra kommer jag beställa hem ett litet lager av då jag anser att risken är väldigt liten att jag inte lyckas sälja produkterna. Det sämsta scenahttps://startaegetforetag.se/wp-content/uploads/2021/11/stylish-businessman-with-hands-in-pockets-leaning-2021-11-13-03-08-58-utc.jpgt med att köpa in lager är att annonskostnaden är så pass hög att jag förlorar lite pengar eller har kvar produkterna onödigt länge men den risken finns alltid oavsett om man köper in lager eller dropshipping.

Frågor om Dropshipping?

Har du frågor om dropshipping? Skicka gärna ett mail till mig på anton (at) startaegetforetag.se

Share this article

Nyhetsbrev

Kommer snart

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read our Privacy Policy.
Vill du ha en annons här?
hej@startaegetforetag.se