Tjäna pengar på Instagram

Vad kommer du läsa om i denna guide?

✅ 78 000:- exkl moms på 30 dagar med nytt Instagramkonto
✅ Hur tjänar man pengar på Instagram?
✅ Hur många följare måste man ha?
✅ Hur mycket kan man tjäna?
✅ Hur börjar man tjäna pengar på IG?

Kan man tjäna pengar på Instagram? Svaret är JA!

I denna artikel kommer du bland annat få veta hur jag tjäna 78 000:- exkl moms på 30 dagar med ett nytt Instagramkonto genom att sälja en mix av tjänster till en specifik typ av företag.

Hur tjänar man pengar på Instagram 2021?

Det finns flera varianter på hur man tjänar pengar på Instagram. Det som är gemensamt för alla metoderna är att man bygger upp en bas av följare som ser ditt innehåll. Hur du sedan tjänar pengar på denna följarskara kan skilja stort.

Sponsrade inlägg & stories.

En av de populäraste metoderna för att tjäna pengar på Instagram är att ta betalt för sponsrade inlägg. Detta är metoden de flesta tänker på när det handlar om att tjäna pengar på Instagram.

Bli en varumärkesambassadör.

Varumärkesambassadör har många likheter med att ta betalt för sponsrade inlägg & stories men kan ofta vara mer långsiktiga och närmare samarbeten.

Använd affiliatelänkar

Affiliatelänkar är ett enkelt sätt att komma igång att tjäna pengar via ditt Instagramkonto utan att du själv behöver ordna ett sammarbete med ett eller flera specifika företag.

Ett typ av instagramkonton som använder affiliatelänkar med framgång är nichade instagramkonton inom ekonomi, finnans och aktier.

Erbjud tjänster

Att erbjuda tjänster via sitt Instagramkonto är ofta det sätt som gör att du snabbast kan tjäna pengar på Instagram om du inte redan har byggt upp ett stort Instagramkonto.

Sälj fysiska produkter

Fysiska produkter kan vara mycket olika saker. Du kan till exempel skapa egna produkter som din målgrupp skulle uppskatta. En annan metod som har blivit populär senaste åren är ”Dropshipping”.

Sälj digitala produkter

Digitala produkter kan till exempel vara:

  • E-böcker
  • Digital konst
  • Foton
  • En egen app

Hur många följare måste man ha för att tjäna pengar på instagram.

Många tror att man måste ha tiotusentals följare för att tjäna pengar på Instagram men faktum är att man med rätt innehåll kan tjäna flera tusen i månaden på under tusen följare.

Hur mycket pengar tjänar man på instagram?

De som tjänar mest på Instagram idag är profiler som Kylie Jenner, Ariana Grande och Christiano Ronaldo. De brukar ta ungefär 1 miljon dollar för ett inlägg.

Hur börjar man tjäna pengar på instagram?

För att börja tjäna pengar på Instagram är det bästa du kan göra att aktivt försöka sälja de värde du erbjuder. Oavsett om du har ett personligt varumärke med många följare eller ett mindre nichat konto är det bästa du kan göra att tänka ut vad du kan skapa för värde för olika parter.

Värdet kan t.ex vara för ett företag som hade haft nytta av att synas mot dina följare – se till att tänka ut vilka företag som hade haft mest nytta av att nå ut till dina följare och kontakta dem, istället för att sitta och vänta på att någon ska kontakta dig. Kontakta gärna flera olika företag och berätta varför de har nytta av att samarbeta med dig så kommer du få fler samarbeten att välja mellan så du kan välja det som passar dig bäst, och eventuellt också ger dig mest betalt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp