Skapa en egen hemsida, Gratis guide!

  • Lär dig vilket program som passar dina behov.
  • Gratis eller betalt program?
  • Du får alla svar du söker i denna guide.
  • Skapa en hemsida i WordPress.
  • WordPress.com, WordPress.org, Wix, Squarespace, Hemsida24 & andra alternativ.
  • Olika typer av hemsidor (företag, förening, e-handel, blogg etc.)

Ska du skapa en egen hemsida till ditt företag för att öka försäljningen, din idrotts- eller bostadsrättsförening, bröllopp eller en personlig? Oavsett vad hemsidan ska representera så kommer denna guide ge dig all information du behöver till att välja rätt verktyg och skapa hemsidan snabbt och enkelt.

Vilket program ska du använda för att skapa en egen hemsida?

Låt oss först lista de mest populära alternativen:

Gratis program för hemsidor:

WordPress

WordPress är ett gratis program du kan ladda ner här. Enklast är dock att installera WordPress direkt via ett webbhotell. Webbhotell kostar från 10 kronor i månaden, till exempel webbhotellet Inleed.

Guide för att skapa hemsida med WordPress:

Du kan även se vår guide hur du skapar en hemsida i WordPress.

Har du absolut noll kronor i budget finns även en annan verision av WordPress på WordPress.com som är helt gratis men då måste du ha en domän likt ”minhemsida.wordpress.com” vilket inte är optimalt.

Därför rekommenderar jag att du avsätter 10 kronor för ett billigt webbhotell om du har en tight budget och efter att ha läst denna guide bestämmer dig för att välja WordPress.

Google

Googles verktyg för att bygga hemsidor kan fungera väldigt bra för dig som vill ha en enkel men potentiellt effektiv hemsida för att dela med dig av information eller få in kunder till ditt lokala företag.

Här kan du hitta Googles verktyg för att skapa hemsidor. Skapa en Gmailadress om du inte redan har det och logga in via länken.

Betalda program för hemsidor.

Wix.

Wix grundades 2006 av Avishai Abrahami, Nadav Abrahami, och Giora (Gig) Kaplan.

Squarespace.

Hemsida24.

Webnode

Betalda program för e-handel.

Shopify.

Quickbutik.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
StartaEgetFöretag.se​
Anton Marklund

Grundare till StartaEgetFöretag.se Driver marknadsföringsbyrå " SMMA " som omsätter ca 350k per månad tillsammans med min business partner. Jag har tyvärr inte hunnit jobba med denna sajt senaste åren men planerar att uförbättra materialet 2023 med guider och intervjuer.

Senaste artiklarna