Vad är en Affärsidé?

Vad är en affärside, vad ska den innahålla & hur skriver man en affärsidé på bäst sätt?

En affärsidé är där allt startar för alla företag.

Vissa jagar den unikaste och bästa affärsidén. Sanningen är dock att en de flesta exempel på affärsidéer ( troligen 99,999%+) har någon annan redan tänkt på eller försökt utföra. Det spelar dock ingen roll att andra tänkt eller utfört affärsidén det viktiga är att du hittar en affärsidé som passar dig, dina mål och visioner.

Denna artikel fokuserar på definitionen av en affärsidé enligt skolan, ordböcker, högskolor och universitet. Vill du istället få hjälp att utveckla din affärsidé för att starta ett eget företag rekommenderar jag att du besöker startaegetforetag.se/affarside/

Affärsidé, definition enligt NE, Wikipedia & Böcker.

Ordet Affärsidé definieras på olika sätt av olika källor. Enligt mig är det definitionens i sig tämligen ointressant men enligt mig görs det ett misstag i definitionen.
Wikipedia definierar till exempel affärsidé såhär: En affärsidé är de centrala tankar och idéer utifrån vilka ett företag verkar. Ett centralt krav på affärsidén är att om den följs väl så leder den till att företaget genererar vinst.

Enligt mig är är vinst inget centralt krav för en affärsidé (möjligen för en bra affärsidé). Självklart är goda möjligheter till vinst att föredra för en affärsidé men enligt mitt tyckte kan det vara klokt att strunta i fokuset på vinst till en början när du kommer på idéer till ditt företag. Du kan istället se över möjligheterna för vinst efter du har din eller dina affärsidéer, till exempel i din affärsplan.

Egentligen tar det emot att skriva om ytterligare definitioner av affärsidéer enligt akademiska termer men eftersom detta ska vara den kompletta guiden för affärsidé följer nedan även definition för inre affärsidé och yttre affärsidé. Ska du starta företag är min rekommendation att istället gå vidare till viktigare kunskap om affärsidéer. Mitt tips är att du skippar att fokusera på de gamla definitionerna av affärsidé och istället scrollar ner till tipsen på hur du kommer på en bra affärsidé, hur du ser om det finns ett intresse för den eller varför inte inspireras av vår lista: “Affärsidéer: Exempel

Inre affärside

Yttre affärside

Vad ska en affärside innehålla

Hur skriver man en affärsidé?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp