Kort inledning

I denna steg-för-steg guide kommer vi fokusera på de praktiska delarna för att få in kunder till ditt företag. Till exempel hur du bäst skapar en hemsida och hur du får potentiella kunder att hitta ditt företag.

Funderar du fortfarande på om du ska starta enskild firma eller aktiebolag eller har du ännu inte kommit på din affärsidé? Läs då våra guider om dessa delar.

Steg 1 – Kom på din affärsidé.

Har du ingen affärsidé än? Ta del av vår guide för att komma på din affärsidé.

Steg 2 – Din affärsplan

När du har din affärsidé på plats kan det vara klokt att tänka igenom din idé strukturerat för att öka dina chanser att lyckas. Här kan du hitta information om hur du bäst skapar en affärsplan, ta del av mallar & tips

Steg 3 – Registrera företaget.

När du bestämt dig för att satsa på din affärsidé är det dags att registrera ditt företag hos bolagsverket. Vanligast är att man registrerar enskild firma eller aktiebolag. Min rekommendation är generellt att om man har pengarna för aktiekapital (25 000:-) + 1900:- för registrering + några hundra för bankkostnader – och företaget inte bara är en hobby på sidan om är att starta aktiebolag.

Steg 4 – Registrera ditt domännamn.

För att undvika att oseriösa företag köper upp domännamnet som skulle passa bäst för ditt företag kan det vara klokt att köpa domännamn direkt efter eller allra helst innan man registrerat sitt företag. Det finns annars risk att oseriösa företag som köpt upp domännamnet vill sälja det till dig för flera tusen eller tio tusentals kronor – bättre att köpa domännamnet själv för under hundralappen.

Steg 5 – Skapa konton för dina sociala medier.

Efter att du har registrerat ditt eller dina domännamn kan du passa på att göra samma sak med konton för dina sociala medier. Är det användarnamnet du önskat att använda redan upptaget kan du kanske använda en punkt eller som StartaEgetForetag.se gör på Instagram, avsluta med ”.se”

Steg 6 – Skapa din hemsida.

Nu är det dags att skapa din hemsida (med WordPress). Det är klokt att snabbt sätta upp sin hemsida till lägga till innehåll så den börjar ranka på Google. Du kan jobba på designen senare.

Se hur du skapar en hemsida med WordPress.

Steg 7 – Marknadsföra och sälja dina tjänster eller produkter.

Nu är det dags att börja tjäna pengar! Hur du får in dina kunder ser annorlunda ut beroende på vad du bedriver för verksamhet och var dina styrkor ligger. Om du till exempel säljer en tjänst och vet vilka som skulle behöva det du erbjuder kan det vara bra att kontakta dem via telefon eller mail och presentera vad du har att erbjuda och hur det skulle hjälpa din tänkta kund.

Steg 8 – Leverera till dina kunder

Nu är det dags att leverera till dina kunder och göra dem till nöjda återkommande kunder!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *